Blog

De leukste cadeaus voor ieder huisdier

Met de feestmaand die aangebroken is, worden er voor iedereen cadeautjes binnen gehaald. Vaak worden huisdieren dan toch vergeten! Het is toch leuk om hen ook eens in het zonnetje te zetten, ook wanneer zij niet begrijpen waarom het precies gebeurt. Hier zijn een de leukste cadeautjes voor elk huisdier!

Lekker snoepjes

Voor sommige huisdieren kan dit een dagelijkse bezigheid zijn, maar het kan zeker leuk zijn om je huisdier eens een lekker snoepje te geven! Er bestaan vele snacks op de markt, gemaakt van allerlei verschillende ingrediënten. Bakjes van bijvoorbeeld Whiskas voor de poes of lekker botten voor de hond zullen zeker een leuk cadeau zijn. De snacks zijn zoel een aanvulling op de voeding die de beestjes al krijgen, maar kunnen ook gebruikt worden om goed gedrag te belonen. Of natuurlijk omdat het feest is!

Leuke speeltjes

Speeltjes zorgen ervoor dat huisdieren, vooral honden, uren achter elkaar vermaakt kunnen worden. Ze helpen ook met de gezondheid van het beestje, omdat speeltjes ervoor zorgen dat de huisdieren in beweging blijven. Denk deze maand eens aan het kopen van nieuwe speeltjes, om de oude speeltjes in te ruilen, bijvoorbeeld wanneer deze stuk of vies zijn. Leuk speelgoed kan daarnaast ook helpen om de band tussen jou en jouw huisdier te versterken en geven de dieren de natuurlijke uitdagingen die in hun bloed zitten. Natuurlijk bestaat er ook speelgoed voor huisdieren zoals vogels of knaagdieren.

Feliway

Deze is eigenlijk alleen voor de katten, omdat zij feromonen kunnen verspreiden door met hun kop langs iets te wrijven. Hierdoor markeren zij hun eigen territorium en laten ze zien dat die plek veilig en vertrouwd is. Als katten stoppen met dit te doen, kan het een aanduiden dat zij ziek of gestrest zijn. De feromonen verdwijnen en een kat zal zich minder fijn voelen. Feliway verspreidt een imitatie van een feromoon en kan dus helpen met het kalmeren van de kat. Denk bijvoorbeeld aan tijden zoals een verhuizing of oud en nieuw, met al het vuurwerk. Eigenlijk is Feliway ook voor de baasjes een leuk cadeau: zieke of gestreste katten kunnen in huis gaan plassen, sproeien of overal gaan krabben. Een beetje Feliway kan dus helpen om het huis intact te houden door de katten rustig te houden.

Een lekker bedje

Veel dieren vinden het heerlijk om een eigen plekje te hebben. Zeker voor honden geeft het een plek om zich terug te trekken, bijvoorbeeld wanneer zij moe zijn. Daarnaast geven manden natuurlijk ook lichamelijke rust, omdat het een heerlijk plekje is om te slapen. Als laatste voordeel heeft een mand dat het huisdier niet op de bank of de stoelen zal gaan liggen, en dus minder haar zal verspreiden. Een voordeel voor iedereen!

Geef een antwoord