Blog

De voordelen van een camionette als bedrijfswagen

Als ondernemer kan het zeer aantrekkelijk zijn om een camionette, of in de volksmond bestelwagen, te gebruiken. Dit komt omdat er een aantal fijne logistieke voordelen aan zitten als je kiest voor een camionette in plaats van een auto. Ben je benieuwd naar wat deze voordelen zijn? In deze blog hebben we ze op een rijtje gezet.

Meer laadruimte

Het grootste voordeel is toch wel dat je met een bestelwagen veel meer laadruimte hebt. Dit is een flinke uitkomst als je vaak goederen van A naar B moet vervoeren, bijvoorbeeld als bezorger of schildersbedrijf. Met een camionette heb je veel meer flexibiliteit als het gaat om de logistiek. De laadruimte is perfect voor een degelijke hoeveelheid te vervoeren goederen. Daar waar een auto te klein is en een vrachtwagen te groot, is een camionette een fijne middenweg. Tevens kun je het busje ook gebruiken voor personenvervoer, als dat belangrijk is voor jouw bedrijf.

Minder wegenbelasting

Een van de grote redenen waarom ondernemers kiezen voor een bestelwagen, is het voordeel dat je met een grijs kenteken kunt rijden. Dit is niet letterlijk een grijs kenteken, het kenteken is gewoon geel. Maar het houdt in dat minder wegenbelasting betaalt. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je wel aan een aantal eisen voldoen. Zo moet je bedrijf ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel, en dien je een btw-nummer te hebben. Ook dient het busje zelf aan een aantal eisen te voldoen. Zo moet het busje ingericht zijn en voornamelijk gebruikt worden voor zakelijke doeleinden. Een busje ombouwen tot kleine campervan voor vakanties en minder wegenbelasting betalen zit er dus helaas niet in!

Een stuk zuiniger

Een camionette kan dus een stuk voordeliger zijn als bedrijfsvoertuig dan een gewone personenauto. Wat een bestelwagen nog meer financieel aantrekkelijk maakt, is dat de meeste busjes op diesel rijden in plaats van benzine. Dit is een stuk zuiniger, waarmee je dus ook weer op de kosten kunt besparen. Een ding waar je echter wel op moet letten, is dat als je het busje zo vol laadt dat het gewicht 3,5 ton of meer is, het valt onder de categorie vrachtwagen. Dan dien je dus ook de wegenbelasting voor vrachtwagens te betalen.

Een camionette occasion kopen

Hebben de voordelen van een bestelwagen voor jouw bedrijf je interesse gewekt? Tegenwoordig vind je tal van goede camionette occasion deals van verschillende merken gewoon online. Zo vind je een camionette occasion die perfect bij jouw bedrijf past voor een goede prijs. Met welke camionette ga jij er straks vandoor?

Geef een antwoord