Blog

3 tips voor een leuk weekend in Antwerpen

Missen jullie de stedentripjes net zo erg als wij? De leuke weekendjes waarin je even weg bent van huis en lekker kunt ontspannen en genieten? Deze weekendjes weg zijn voor veel Belgen een waardevol tijdverdrijf. Helaas hebben alle maatregelen rondom het corona virus het afgelopen jaar deze weekendjes weg wel vermoeilijkt. Zo niet onmogelijk gemaakt. Helaas helaas… In deze blog zetten we 3 tips op een rijtje hoe jij een leuk weekendje weg in Antwerpen kunt beleven. Voor als reizen weer mogelijk is, maar ook gewoon vast voor wat inspiratie. Reis je met ons mee?

Bier

Wij Belgen houden van bier. En dat is niet gek, want nergens ter wereld is er een dergelijke rijke biertraditie als bij ons. Bij ons wordt al sinds eeuwen het beste bier gebrouwen en ieder dorpje heeft wel haar eigen recept en traditie. En in Antwerpen komen al die recepten samen in de talloze biercafé’s waar je kunt genieten van je ijskoude pintje. Heerlijk! Dit maakt een weekendje Antwerpen dan ook zo leuk, je kunt hier nieuwe biertjes proeven en smaken ontdekken die je nog nooit eerder hebt ervaren! Bier is lekker, en genieten van een biertje een leuk tijdverdrijf. Maar hou wel in gedachten dat bier alcohol is, en dat je eraan verslaafd kunt raken. Dit gaat vaak geleidelijk, neem daarom af en toe even de tijd om kritisch naar je eigen drankgebruik te kijken. En drink jij meer dan je zou willen? Misschien is alcoholhulp dan wel een optie om te overwegen.

Cultuur

Naast bier zijn er nog veel meer tradities te ontdekken in Antwerpen! Antwerpen is een echt cultuurstad met een rijke historie. In de glorietijden van de vorige eeuw was Antwerpen een rijke handelsstad en dit heeft zijn sporen nagelaten. Overal kun je genieten van mooie architectuur en historische gebouwen. Daarnaast heeft Antwerpen mooie musea, ook zeker een bezoekje waard!

Wandelen

Er is geen betere manier om een stad te ontdekken dan al wandelend. Dus koop een plattegrond en ga er lekker op uit! Zo ontdek je de leukste wijkjes, pleintjes en afgelegen parkjes. Al wandelend bepaal jij het tempo en kun je lekker onderweg stoppen bij een leuk winkeltje of een cafeetje voor een goede kop koffie. Het is ook echt een aanrader om een stadswandeling met een gids te doen. Deze zal je alles vertellen over het straatbeeld en zo kom je leuke wetenswaardigheden over Antwerpen te weten die je anders zou moeten missen.  Verschillende hostels of hotel bieden een dergelijke tour aan, en anders kun je altijd bij de toeristeninformatie navragen welke rondleidingen zij je aan zouden raden. Veel plezier!

Geef een reactie