Blog

Nieuws huis gekocht? Drie tips om een vliegende start te maken

Heb je een nieuw huis gekocht? Dan wil natuurlijk zo snel mogelijk hierin kunnen wonen zoals jij dat had voorgesteld. Waarschijnlijk zijn er een aantal dingen die je moet regelen voordat het jouw eigen huisje is. Denk bijvoorbeeld aan het verbouwen of vervangen van verschillende ruimtes of het opknappen van bijvoorbeeld je tuin. Er zijn altijd wel dingen die niet helemaal bij jou passen en waar je dus wat tijd in moet steken om het helemaal eigen te maken. In deze blog geven we je een aantal tips die kunnen om een vliegende start in je nieuwe huis te maken.

Maak een plan

Voordat je in je nieuwe huisje trekt is het slim om een plan te maken wat je precies wilt gaan doen. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld wat prioriteiten stelt aan de dingen die gedaan moeten worden. Vaak is dit bijvoorbeeld een nieuwe vloer, of een muurtje die je eruit wilt halen. Daarnaast is het slim om te kijken om dingen uit te besteden. Het gratis leggen van je laminaat bij de laminaat expert heeft heel wat voordelen. Je weet zeker dat je vloer goed gelegd wordt en het scheelt jezelf heel veel tijd. Deze tijd kan je weer stoppen in andere projecten, bijvoorbeeld het verven van muren of de trap. Verder is het handig om een tijdsplanning te maken en deze in je plan te verwerken.

Doe inspiratie op

Het is goed om vooraf inspiratie op te doen bij verschillende mensen en via het internet. Door inspiratie op te doen zie je sneller nieuwe mogelijkheden in je nieuwe huis die je kan benutten. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van ruimtes, het gebruik van interieur en de stijl die je wilt gaan creëren. Verzamel al je ideeën en ga op basis daarvan kijken wat wel en niet past in jouw nieuwe huis. Door deze voorbereiding kan je snel van start gaan.

Geef producten een tweede kans

Wanneer je een nieuw huis aangekocht hebt, hoef je natuurlijk niet direct alles nieuw te kopen. Een aantal dingen zijn soms essentieel maar wij raden aan om ook in stapjes je droomhuis op te bouwen. Wanneer je dit doet geniet je langer van het proces en kost het je niet direct veel geld in één keer. Je kan bijvoorbeeld je interieur uit je oude huis meenemen. Daarnaast kan je ook kijken of er bijvoorbeeld opbergkasten zijn die je mee kan nemen, deze zet je vaak toch ergens neer waar niet veel mensen hem zien.

Geef een antwoord