Blog

Jouw spetterende babyborrel in vijf stappen

Hoera, jullie verwachten een baby. Dat is schitterend nieuws! Niet alleen voor jullie, als toekomstige ouders, maar ook voor jullie familie en vrienden. Zij staan ongetwijfeld nu al te popelen om jullie kleine wonder zo snel mogelijk te bezoeken. Om iedereen de kans te geven jullie kindje te bewonderen – en jezelf te beschermen tegen onverwachte babybezoekjes – organiseer je best een babyborrel. Ik geef je vijf tips voor een fantastische én zorgeloze babyborrel. 

Begin al tijdens de zwangerschap

Bespaar jezelf een hoop stress door zoveel mogelijk voor te bereiden tijdens de zwangerschap. Denk maar aan de locatie bijvoorbeeld. Of het nu om de tuin van je schoonouders gaat of een privézaal in je lievelingsrestaurant, wat geregeld is, is geregeld. Ook de datum kan je al vastleggen. Gewoonlijk vinden babyborrels 6 à 8 weken na de bevalling plaats. 

Uitnodigingen 

Som alle vrienden, familieleden en kennissen op die je er graag bij wil hebben. Als je die lijst al maakt tijdens de zwangerschap, dan kan je de uitnodiging meteen bij het geboortekaartje stoppen. Ben je creatief? Knutsel dan zelf je uitnodiging in elkaar of ga voor een specifiek thema. Je scoort gegarandeerd extra punten. 

Food please

Niet onbelangrijk: het eten! Op het feest wil je vooral genieten, je vrienden en familie ontmoeten en je kersverse baby showen. Externe catering kan dan een ideale oplossing zijn. Van een klassiek dessertbuffet tot een hippe foodtruck, alles is mogelijk. 

Versieren is plezieren 

Het is feest! En dat mag iedereen weten. Versier de oprit, de ramen, de auto en de tuin, niets is te veel. Ga je voor een grote, spectaculaire ballon of kies je eerder voor slingers en confetti? Aan jou de keuze. Vergeet ook niet om een speelhoekje in te richten. Daar zul je ongetwijfeld de andere kindjes dolgelukkig mee maken!   

Souvenirs

Een babyborrel organiseer je meestal maar een paar keer in je leven. Het is dus belangrijk om je herinneringen vast te leggen. Vraag aan die broer, neef of nonkel met zijn professionele camera om wat sfeerfoto’s te nemen. Zelf heb je al genoeg om handen op dat moment. Laat je bezoekers ook niet met lege handen vertrekken. Doopsuiker, dé klassieker, is volgens velen nog steeds het meest passende souvenir.

Ziezo, nu zijn jullie er helemaal klaar voor! En vergeet de allerbelangrijkste tip niet: genieten, genieten, genieten! 

 

Geef een reactie