Blog

Alles wat je moet weten over een huislift

Een huislift. Soms kan het een perfect hulpmiddel zijn, zeker als je door fysiek ongemak niet in staat bent om zelf nog trap te lopen. Een huislift is altijd veilig en bovendien kost het gebruik van een lift jezelf geen enkele inspanning. In bepaalde gevallen hoeft een huislift je helemaal niet zoveel geld te kosten. Er bestaat zelfs zoiets als een subsidie huislift, al valt het met de traplift prijzen sowieso al erg mee.

De lift verplaatst je gemakkelijk van boven naar beneden

Wanneer je besluit een huislift aan te schaffen, dan krijg je de beschikking over een stoel met rails. Deze worden beide gemonteerd aan de trap en dat aan de binnen- of de buitenkant. De stoel, die wordt aangedreven door een motor en verplaatst zich gemakkelijk via de rails naar boven en naar beneden.

Ook liften geschikt voor mensen die te kampen hebben met overgewicht

Een huislift is voor iedereen die last ondervindt bij het belopen van de trap een uitkomst. Je verplaatst je met een huislift altijd veilig en gemakkelijk, zonder dat je zelf enige inspanning hoeft te verrichten.  Je hebt ondertussen tal van verschillende huisliften. Zo heb je een standaard lift, mara zijn er zeker ook liften die speciaal gemaakt zijn voor mensen met overgewicht bijvoorbeeld of voor mensen die blind of slechtziend zijn. Ook als je gebonden bent aan een rolstoel zijn er wel degelijk geschikt huisliften beschikbaar. Meer dan genoeg zelfs. 

Zorg wel dat jouw trap stevig genoeg is

Mocht je overwegen om een huislift aan te schaffen,weet dan dat dit alleen kan als er sprake is van een solide trap. Dat moet, omdat de lift bevestigd wordt aan de trap en dus niet aan de muur. Ga verder altijd uit van een minimale  breedte van zeventig centimeter.  Het is in de regel zo dat je jarenlang plezier kunt hebben van een goede traplift. Ze zijn ook erg geschikt voor hergebruik. Mensen die tijdelijk een huislift gebruiken, hebben die lift na verloop van tijd niet meer nodig. dergelijke trappen kunnen een ander weer prima van dienst zijn. Zeker in de wetenschap dat elke huislift gewoon weer aangepast kan worden aan de vorm van jouw trap. En natuurlijk is een gebruikte lift altijd voordeliger dan wanneer je een nieuwe aanschaft. En zo zie je maar; een huislift kan iedereen bijzonder goed van dienst zijn. Zeker als traplopen een al te groot probleem geworden is. 

Geef een antwoord