Blog

Verantwoord afslanken

Het verliezen van een paar kilo’s staat hoog op de verlanglijstjes van de meeste van ons. Toch is het moeilijk om die stap echt te zetten. Vaak kan je er wel een beetje hulp bij gebruiken. Dat kan zijn een vriend of vriendin die hetzelfde doel heeft, je partner die ook graag mee wil doen, of een heleboel mensen die online dezelfde weg als jou volgen. Samen sta je sterk! Gelukkig kan afslanken dus ook op een leuke manier en kan je je eigen proces bijhouden en delen.

Kleine veranderingen

Om te beginnen met het afslanken kan je alvast in je eigen leven kleine veranderingen toepassen. Zoals het denken aan gezond eten. In plaats van een koekje bij de thee neem je even niets. Straks als je trek krijgt neem je een appel in plaats van dat koekje. Sport je nog helemaal niet? Begin dan eens met twee keer in de week een wandeling van vijf kilometer. Voor je het weet loop je dat rondje in recordtijd en probeer je misschien wel eens een rondje hardlopen.

Slimme apps

Het afvallen hoef je niet meer bij te houden in een boekje. Dat kan gewoon via leuke applicaties op je telefoon. Zo zijn er een heleboel gratis apps beschikbaar die je kunnen helpen met jouw proces. Bijvoorbeeld een afvallen app waarin je je eten kan bijhouden, maar ook lekkere en gezonde recepten van anderen kan vinden. Op die manier zit je nooit zonder inspiratie en raak je misschien zelfs wel aan de praat met anderen die ook proberen af te slanken. Zo sta je er niet alleen voor en is het nog plezant ook.

Lekker eten

Gezond eten hoeft echt niet een lijdensweg te zijn. Gezond eten kan ook heel lekker smaken. Je moet alleen even weten op welke manier je moet koken. Dat kan bijvoorbeeld met lekkere kruiden of nieuwe gerechten die je nog nooit hebt geprobeerd. Je leert jezelf, je smaakpapillen en de keuken opnieuw kennen. Lekker eten, maakt dat gezond eten goed vol te houden is. Dat is wat zo belangrijk is tijdens het afslanken. Als het goed vol te houden is, kan er op ten duur veel veranderen in je lichaam. Zeker als je al die wandelrondjes meetelt. De strijd tegen de kilo’s is geen strijd meer, maar het is nu een gezonde levensstijl geworden!

Geef een reactie