Blog

De beste koffie maak je ook zelf! 

Niets heerlijker dan een warm kopje koffie. Of je het nu drinkt op je werk tussen twee drukke periodes door of je geniet er van in je favoriete koffiebar, het zwarte goud wordt steeds meer en meer een smaakbeleving! Maar hoe maak je nu zelf de beste koffie? We geven je enkele tips.

Schuimlaagje

De zaakvoerder van een bekende koffiebar wist ons te vertellen dat de latte macchiato de meest geserveerde koffie was in zijn zaak. Misschien is dat ook wel jouw favoriet of ben je eerder into cappuccino?  De meer luxueuze uitvoeringen van een bakje troost zijn helemaal ‘in’. Een koffie afgewerkt met vers opgeklopte room of melkschuim doet velen onder ons watertanden. Om dan nog maar te zwijgen over koffie afgewerkt met de meest fantastische koffiefiguurtjes.

Kwaliteit

Ga thuis zelf aan de slag om een topbarista te worden! Alles begint met de keuze voor kwalitatieve koffie. Je kunt helemaal all the way gaan en je koffiebonen zelf malen voor een op-en-top beleving van geur en smaak. Maar als je hiervoor niet altijd zin of tijd hebt, hoef je niet in te boeten aan kwaliteit. 

In de mix

Zowel voor de Nespresso als de Iperespresso bestaat er illy koffie en aangepaste pads om thuis heerlijk te genieten van een kopje koffie. Kies zelf de blend die het meest aansluit bij je favoriete smaak. Een evenwichtige blend brengt verschillende koffiebonen vanop verschillende plaatsen perfect samen. Ook de intensiteit van de koffie die je maakt, speelt een belangrijke rol voor de smaakbeleving. Ben je een liefhebber van een zachte smaak, dan kies je best voor een classico. Is een volle smaak meer je dada, dan is een intenso jouw maatje. De durvers gaan voor forte. Kleur buiten de lijntjes te probeer iets nieuws.

Experimenteren

Aangezien de meeste koffiemachines met pads werken, spelen verschillende koffiefabrikanten hier op in. Wil je een groot gamma aan verschillende smaken, dan is het assortiment van dolce gusto misschien wel iets voor jou. Een macchiato caramel of toch liever een cappuccino light die vriendelijk is voor je lijn? Geen enkel probleem! Of wil je je partner verrassen met een zelfgemaakte ijskoffie, dan zetten de pads je zo op weg. Onze favoriet? Een lekkere chocomelk na een koude winterwandeling dankzij de compatibele Nesquik pads.

Vaak heb je niet de tijd om je favoriete koffiebar te bezoeken maar waarom zou je jezelf een lekker koffiemoment ontzeggen? Maak de barista in je wakker en experimenteer volop met blends en specifieke pads voor je koffiemachine. Zo maak je in een handomdraai de lekkerste koffie voor jou en je gezelschap. Geniet ervan!

Geef een antwoord