Blog

Hoe richt je jouw interieur in volgens de nieuwste trends?

De interieurprogramma’s rijzen de grond uit en misschien ben je ook fan van interieurbladen die je doen wegdromen van een nieuw interieur? Tijd om niet langer te dromen, maar zelf aan de slag te gaan.

Functionaliteit voorop

Als we iets geleerd hebben de voorbije jaren, dan is het dat een huis ook functioneel moet zijn. Niet alleen om te kunnen thuiswerken, maar ook om zich vlot aan te passen aan een veranderende gezinssituatie of een nieuwe hobby. Creëer ruimtes waar je zowel kan werken als socializen. Een ruime, open keuken is een ideaal vertrekpunt om beide te combineren. Ga voor een keukeneiland waaraan je kunt zitten en kies voor een ruime eettafel tussen je keuken en salon om aan te werken, te dineren en gezellig samen te zijn.

Interieur van buiten naar binnen

Je wilt natuurlijk dat je huis warmte en gezelligheid uitstraalt. Het is een trend om elementen uit de natuur te integreren in je stijl. Denk maar aan een houten vloer die niet alleen prettig is om op te lopen, maar ook zorgt voor de nodige naturel in je interieur. Ook een houten wand of kastelementen uit een duurzame houtsoort zijn een hedendaagse topper. Voeg aan deze elementen een zitbank in velours toe en je zorgt voor een cosy effect in een ruimte waar het aangenaam vertoeven is.  

Kleuren en materialen die matchen

Zit het plan in je hoofd? Dan bepaal je zorgvuldig de kleuren van je interieur. Het blijft nog steeds een aanrader om een accentmuur in een (niet al te druk) patroon te combineren met zachte pasteltinten. Vergeet ook niet om bij de inrichting zonwering voor de ramen binnen zorgvuldig uit te kiezen. Denk dan niet alleen aan de kleur, maar ook aan de materialen die je wilt gebruiken om je doel te bereiken. Wil je het helemaal donker kunnen maken? Ga dan voor verduisterende rol- of vouwgordijnen, maar misschien past een duorol- of plisségordijn beter in je nieuwe concept. 

Heb je de perfecte kleurcombinatie voor ogen, dan is het belangrijk om goed na te denken over je raamdecoratie. Ben je van plan om een hippe interieurstijl à la Miami chic toe te passen die je gasten doet wegdromen? Dan zijn niet alleen gouden accenten van belang, maar evengoed zwarte lamellen die elegantie en stijl uitstralen. Ze bepalen meteen de look van je huis aan de buitenkant, dus is het zeker de moeite waard om hier de nodige aandacht aan te besteden. 

Persoonlijke inrichting

Heb je een mooi plaatje in je hoofd en zijn alle werken stilaan uitgevoerd? Dan komt het leukste stuk: de inrichting met spulletjes. Combineer naar hartenlust met persoonlijke elementen en vintage vondsten. Ze brengen niet alleen een verhaal, maar zijn ook eyecatchers. Zo krijg je een gebalanceerd interieur dat je met de meeste zorg hebt uitgekozen zodat het helemaal jouw thuis wordt!

Geef een antwoord